Anggota Kongres Anti-Vaping Nuduhake Liyane Misinformasi Babagan Vaping

2022-04-13

Taun kepungkur, Raja Krishnamoorthidikirim layangmenyang mantan Komisioner Administrasi Pangan lan Narkoba AS (FDA), Dr. Stephen Hahn, njaluk supaya mbusak pasar kabeh rokok elektronik sajrone krisis koronavirus. Inglayangadhedhasar bantahan babagan data sing nuduhake manawa vaping bisa nambah risiko kena infeksi Covid-19 lan nandhang gejala. "Iki bener ing vapers sing umure 13 taun, utamane babagan, amarga wong enom saya tambah akeh nyebarake COVID-19, ngancam kesehatan lan safety wong Amerika ing kabeh umur," waca surat kasebut.

Awal taun iki, Congressmandipuntepangaken malihUndhang-undhang END ENDS sing ngusulake tutup konsentrasi nikotin ing vape ngalih tujuan kanggo nglawan vaping remaja. Krishnamoorthi, Demokrat sing makili Distrik Kongres kaping 8 ing Illinois, ujar manawa dheweke nerusake pakaryan kanggo mungkasi epidemi vaping pemuda kanthi nyengkuyung undang-undang kaya Undhang-undhang END ENDS (uga dikenal minangka Ending Nicotine Dependence From Electronic Nicotine Delivery Systems Act).

Salajengipun ing pungkasanlayangmenyang Chicago Sun-Time, kongresman kasebut sepisan maneh nggedhekake ancaman sing ditimbulake dening vaping bocah cilik, padha karo udud lan ujar "ora ana bukti" manawa e-rokok mbantu para perokok mandheg. Krishnamoorthi, gagal ngakoni studi peer review ilmiah sing nuduhake efektivitas produk kasebut minangka alat kanggo mandheg ngrokok lan potensial kanggo nyuda cilaka rokok.

Kangge, entitas kesehatan sing ora kaetung kayata Public Health England (PHE)promosi produk alternatif kasebutminangka mandhek udud lan / utawa alat nyuda cilaka. Beda karo apa sing diklaim Krishnamoorthi, sawetara panaliten nedahake manawa ing negara-negara sing tarif vaping mundhak, tarif udud wis suda, lan tarif vaping katon uga mudhun.

Nyatane, 2020survey ASnuduhake yen mung 20% ​​siswa sekolah menengah lan 5% siswa sekolah menengah sing wis nglaporake bubar nggunakake e-cigs. Iki minangka penurunan sing signifikan dibandhingake karo 28% lan 11% sing dilaporake ing taun 2019, kanthi persentase sing disaranake kanggo nyuda 1.8 yuta, saka 5.4 yuta dadi 3.6 yuta.