APA ITU "TPD(TABACCO PRODUCTS DIRECTIVE)"

2022-05-18

IngDirektif Produk Tembakau (2014/40/EU)dileksanakake tanggal 19 Mei 2014 lan ditrapake ing negara-negara Uni Eropa tanggal 20 Mei 2016. Petunjuk kasebut nyedhiyakake aturan sing ngatur produksi, presentasi lan adol rokok lan produk sing gegandhengan. Iki kalebu rokok, gulung tembakau dhewe, rokok pipa, cerutu, rokok, rokok tanpa asap, rokok elektronik lan produk herbal kanggo ngrokok.

Utamane, Directive:

· nglarang rokok lan muter-sampeyan-tembako karociri rasa

· mbutuhake industri rokok kanggolaporan menyang negara Uni Eropa babagan bahan sing digunakake ing produk tembakau

· mbutuhakebebaya kesehatanbabagan rokok lan produk sing gegandhengan: peringatan kesehatan gabungan (gambar, teks lan informasi babagan cara mandheg) kudu nutupi65% saka ngarep lan mburi paket rokok lan roll-dhewe-dhewe

· setukuran minimalkanggo bebaya lan nglarangpaket cilikkanggo produk tembakau tartamtu

· laranganunsur promosi lan mblusukakebabagan produk tembakau, e-rokok lan produk herbal kanggo ngrokok

· nepangakennelusuri lan nelusuri EU-sudhutkanggo nglawan perdagangan ilegal produk tembakau

· ngidini negara EU kanggonglarang dodolan internetsaka rokok lan produk sing gegandhengan

· mranata metu safety, kualitas lan syarat kabar kanggorokok elektronik

· obliges manufaktur lan importir kanggongabari negara Uni Eropa babagan produk tembakau novelsadurunge dilebokake ing pasar EU