Pangguna e-rokok bisa bali menyang ngrokok ing Swedia

2022-04-20

Pengumuman kasebut mesthi kaget banget, utamane amarga ing 2018 Swediatekan status Smokefreekanthi nyetujoni panggunaan produk alternatif nikotin liyane.Ngrembug babaganngrancang larangan roso, direktur World Vapers’ Alliance (WVA) Michael Landl, bubar ujar manawa yen langkah kasebut ditrapake, 150.000 mantan perokok ing Swedia sing saiki ngrokok, bisa dipeksa bali menyang ngrokok. “Larangan rasa bisa meksa ewonan mantan perokok ing Swedia kanggo nindakake kebiasaan kasebut maneh. Riset nuduhake vapers luwih saka kaping pindho luwih cenderung mandheg kanthi rasa. Yen dilarang, 150.000 vaper - padha karo meh kabeh populasi Uppsala - bakal ilang rasa lan bisa bali ngrokok. Iki bakal dadi kemunduran utama ing perang nglawan udud lan penyakit sing ana gandhengane.â€

“Kuwatir yen negara kaya Swedia, sing misuwur amarga pragmatisme, njupuk pendekatan sing abot banget babagan vaping. Politisi wis ilang akal sehat, lan vapers lan perokok sing bakal nandhang sangsara†.

Kanggo efek iki, grup wis sepisan maneh menyang lurung-lurung ngirim pesen: “Flavours Matter.†A billboard mancal nerangake carane vape roso mbantu ngrokok metu saka rokok, iki mimpin kanggo bangunan Parlemen ing Stockholm. Ingkampanyediwiwiti awal minggu iki lan tujuane kanggo ngandhani politisi manawa nglarang rasa vape bakal ngilangi kemajuan pirang-pirang taun sing ditindakake Swedia ing babagan mandheg ngrokok.

“Ing perang nglawan udud, Swedia wissadurunge ditampilake padha mangertos konsep nyuda gawe piala– yaiku, alternatif sing kurang mbebayani kanggo ngrokok kudu diidini lan dipromosikan supaya tarif udud mudhun. Nanging, kita kaget ngerti babagan rencana kanggo nglarang rasa vaping. Data nuduhake yen nglarang rasa bisa nyebabake nganti 150.000 Swedia bali menyang ngrokok. Politikus arep nggawe bencana kesehatan masyarakat,†piterange Direktur WVA Michael Landl.