Produk Tembakau lan Nikotin Beraroma Dilarang ing California

2022-11-12

Undhang-undhang anyar, sing bakal ditrapake ing pungkasan taun iki, nglarang penjualan bata-lan-mortir kabeh produk vaping ing rasa saliyane rokok. Larangan kasebut ngluwihi e-cairan tanpa nikotin lan sing diarani âpenambah rasa,â sing bisa uga kalebu campuran DIY siji-shot.

Prop 31 malah bakal nglarang produk rasa sing diidini didol dening FDA lan ditetepake âcocok kanggo nglindhungi kesehatan masarakat.â (FDA nganti saiki durung menehi wewenang produk rasa apa wae.)

Hukum uga nglarang dodolan rasa

Angger-anggering Toret ora nglarang dodolan online, nanging hukum California ndadekake adol produk vaping onlineâsanajan saka njaba negaraâproses sing abot kanggo pengecer.

California gabung karo Massachusetts minangka siji-sijine negara sing nglarang produk vaping rasa bebarengan karo rokok menthol lan cerutu rasa. Telung negara liyane - New Jersey, New York lan Rhode Island saiki duwe larangan vape rasa.

Presiden Kampanye kanggo Bocah-bocah Bebas Rokok Matthew Myers ujar manawa Proposisi 31 ânyedhiyakake momentum kuat kanggo tumindak sing padha karo negara lan kutha liyane, uga dening FDA, sing wis ngusulake aturan sing nglarang rokok mentol lan cerutu rasa.â μ

Sanajan didhukung dening meh kabeh organisasi kesehatan lan kontrol tembakau nasional lan California, Gubernur California Gavin Newsom (sing uga menang pemilihan maneh wingi) lan umume politisi Demokrat, Myers khusus matur nuwun mung siji wong ing grup kasebut.

âKita uga matur nuwun marang Michael R. Bloomberg kanggo kepemimpinan luar biasa sing diwenehake ing kampanye iki,â ujare Myers. âOra ana wong siji-sijia sing wis nindakake luwih akeh kanggo nglawan panggunaan rokok lan nylametake nyawa ing saindenging jagad.â

Bloomberg, mantan walikota New York City karo a

Californians Against Prohibition, grup sing nentang hukum, wis meh kabeh didanai dening raksasa rokok Philip Morris USA (divisi saka Altria Group) lan RJ Reynolds Tobacco Co. (anak perusahaan saka British American Tobacco). Perusahaan rokok loro kasebut nyumbang luwih saka $9 yuta kanggo tujuan kasebut, utamane kanggo nglindhungi dodolan rokok menthol ing negara bagian paling gedhe ing negara kasebut.